Var god att uppgradera din webbläsare

Tyvärr är Internet Explorer en föråldrad webbläsare och vi stöder för närvarande inte den. För att få bästa surfupplevelse, uppgradera till Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari.

Uppgradera

Loppet 2022

Efter två års uppehåll p.g.a. pandemi var det så dax igen för det anrika Gardfjällslunken att gå av stapeln. Efter en kall och snörik vårvinter anlände så till slut sommaren. Några mindre snöpartier låg länge och envist kvar på banan som i övrigt torkat upp bra och bitvis fått ny spång.

Tävlingsdagen närmade sig och med den spänningen inför vad vädrets makter tänkte hitta på. Närmare 50 mm regn föll just dagarna före och prognosen var in i det sista osäker. Väl på morgonen den 16 juli hade regnmolnen lättat och löparna möttes av optimala förhållanden – mulet, 12 grader och medvind uppe på fjället.

Starten hade i år flyttats några hundra meter närmare älven invid kraftstationens kontorsbyggnad. Ett 50-tal löpare i tre olika klasser - dam, herr och radiobil (!) radade upp sig på startlinjen strax före kl.10. Funktionärerna var på plats ute längs banan och väntade spänt på löparna. När startskottet gick for samtliga iväg i en någorlunda samlad klunga. Lukas Borgemo var förste man uppe vid Simaskalet på tiden 00:44:25. Strax därpå passerade 2019:s vinnare av herr-
klassen, Tor Larsson på 00:44:26. Efter Simaskalet gick Tor förbi Lukas och höll sin plats hela vägen i mål. Det blev ett spännande upplopp! På tredje plats kom Örjan Gustafsson på 01:35:33.

Första dam till Simaskalet var Madeleine Omma på 00:56:36 Hon höll sin placering hela vägen in i mål och vann därmed damklassen på 01:48:52. Till historien hör att Madeleine gjorde en sen anmälan på morgonen ☺ Andra och tredje plats i damklassen delas av Viktoria Raft och Amanda Fjällberg som sprang hand i hand in i målet.

I självaste radiobilsklassen hade vi en deltagare, Johan Göransson med sin Scale crawler. Han passerade Simaskalet på 01:40:30 och gick i mål på 03:41:59.

Tack för alla deltagare som ville delta i årets upplaga av Gardfjällslunken och tack till alla funktionärer, nära och kära som hjälpte till innan, under och efter loppet. Speciellt tack till Forsmarks byaförening som med sin positiva anda bidrar med god stämning bland både funktionärer och deltagare.

resultat 2022

Foto